Societat 17/06/2012

Els bombers extingeixen l'incendi de Pinell de Brai

Ha cremat 110 hectàrees de matoll i pi blanc

Ara/ Acn
1 min
La zona de la serra de Cavalls afectada per l'incendi /ACN

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat van extingir el foc forestal de Pinell de Brai aquest dissabte a tres quarts de deu de la nit. A partir d'aquella hora, es va fer una darrera revisió de matinada en tota la zona afectada pel foc i al llarg d'aquest diumenge també s'hi tornarà per fer inspeccions oculars per comprovar que no hi hagi cap columna de fum.

La superfície afectada, segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, és de 110 hectàrees, la major part de les quals és de matoll i la resta, de pi blanc.

L'incendi del Pinell de Brai (Terra Alta), que cremava des d'aquest divendres, va quedar controlat aquest dissabte a les 18.10 h, segons van informar els Bombers de la Generalitat. Una cinquantena de dotacions terrestres i prop d'una desena d'aèries van estar remullant la zona durant tot el dia. Els Bombers havien informat a primera hora del matí que el foc havia entrat en fase de control.

El cos d'Agents Rurals ha calculat que l'incendi ha cremat prop de 110 hectàrees de zona forestal. Aquest dissabte a la tarda encara hi havia una quarantena de dotacions terrestres i tres mitjans aeris. Els vehicles començaran a retirar-se de la zona i al llarg de la nit es quedarà un dispositiu per fer tasques de supervisió sobre el terreny i vigilar punts calents a l'interior del perímetre.

La Direcció General de Protecció Civil, per la seva banda, manté el Pla d'Incendis Forestals de Catalunya, Infocat, en fase de prealerta, atès el risc d'incendi a 10 comarques (Conca de Barberà; Garrigues; Noguera; Priorat; Ribera d'Ebre; Segarra; Segrià; Solsonès; Terra Alta i Urgell).

stats