societat
Societat 27/05/2011

L'incendi d'Eivissa continua actiu, però més estabilitzat

Més de 500 efectius, entre personal aeri i terrestre, treballen per extingir el foc. S'han pogut reallotjar els 700 turistes evacuats, però uns 300 veïns de la zona continuen sense poder tornar a casa. Unes 400 persones estan sense subministrament elèctric i 300 més s'han quedat sense servei de telefonia fixa

Agències
2 min
L'incendi és el més gran registrat a les Balears en les darreres dècades

PalmaEl foc que crema des de dimecres la serra de Morna, al nord d'Eivissa, comença a estabilitzar-se, gràcies a la feina que s'ha fet aquesta nit i a les condicions ambientals favorables, amb més humitat i menys vent.

La consellera d'Interior del govern balear en funcions, Pilar Costa, ha afirmat que l'incendi forestal que afecta el nord-est d'Eivissa no ha augmentat "significativament" durant la nit, i ha afegit que "segueix actiu i sense control" però una mica més "estabilitzat". Costa ha fet aquestes declaracions al costat del president en funcions del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés, des del centre de control de les tasques d'extinció situat a Sant Joan de Labritja, el poble a què aquesta matinada ha arribat un dels focus de l'incendi.

Costa ha assenyalat que tot i "la catàstrofe natural i ecològica" que l'incendi suposa per a Eivissa, que ja ha arrasat unes 2.000 hectàrees de zona muntanyosa, de moment no cal lamentar cap ferit ni tampoc danys importants en habitatges.

La consellera ha explicat que els moments més tensos s'han viscut aquesta matinada, quan el foc ha arribat al nucli de Sant Joan, i els efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) han hagut de salvar in extremis quinze habitatges amenaçats per les flames.

L'incendi continua tenint dos focus actius, un que es dirigeix cap a la localitat costanera de Portinatx, i un altre cap a la localitat interior de Sant Vicent de sa Cala.

Costa ha demanat prudència en la possible estabilització del foc perquè ha dit que les condicions climatològiques podrien canviar i el vent podria tornar a bufar fort.

500 efectius treballen per extingir el foc

Aquest matí s'han desplaçat fins a l'illa efectius dels Bombers de la Generalitat per col·laborar en l'operatiu, i en les pròximes hores està previst que s'incorporin un centenar més de militars, que se sumaran als 300 que ja van arribar ahir.

Mil evacuats

Aquest matí s'han pogut reallotjat els 700 turistes que ahir es van haver d'evacuar d'un hotel per precaució, però no els 300 veïns de la zona, que continuen sense poder tornar a casa. El foc també ha fet que més de 1.800 abonats es quedessin sense llum aquesta matinada, i a hores d'ara hi ha unes 400 persones sense subministrament. També hi ha uns altres 300 clients de Telefónica que no tenen línia i que trigaran un parell de dies a recuperar-la, ha informat Pilar Costa.

L'home detingut com a presumpte autor del foc ja és als jutjats.

stats