Societat 02/08/2013

L'interventor del tren accidentat a Santiago: "En cap moment m'he considerat culpable"

Ha declarat durant dues hores davant el jutge per aclarir els detalls de la trucada que va fer al maquinista del tren just abans de l'accident

Efe
1 min
Antonio Martín Marugán, l'interventor del tren accidentat a Santiago, en arribar als jutjats

BarcelonaAntonio Martín Marugán, l'interventor del tren sinistrat la setmana passada a Santiago de Compostel·la, ha declarat durant gairebé dues hores com a testimoni. El jutge instructor del cas, Luis Aláez, l'havia convocat a partir de les 10.00 hores d'aquest divendres un cop es va fer públic que el maquinista i ell van mantenir una conversa telefònica instants abans de l'accident en què van morir 79 persones.

En arribar al jutjat, cap a les 9.15 hores, l'interventor no ha vulgut fer pràcticament declaracions. "En cap moment m'he considerat culpable", ha dit i ha detallat que en sortir del tren "portava el mòbil a la butxaca". A més, se li ha sentit dir que no es troba bé psicològicament.

Segons l'informe del contingut de les caixes negres del tren, la conversa entre maquinista i interventor va durar fins 11 segons abans de l'accident al barri compostel·là d'Angrois. En l'acta de citació a Martín Marugán, el jutge pràcticament l'eximeix de responsabilitat i maneja com a hipòtesi una conducció inadequada del maquinista.

Ha marxat dels jutjats acompanyat per dos agents fins al seu vehicle particular, on l'esperava un familiar.

stats