SOCIETAT
Societat 04/05/2012

Llibertat sense fiança per als tres joves empresonats pels aldarulls de la vaga general

L'Audiència de Barcelona destaca a la seva interlocutòria que no es pot utilitzar la presó provisional com a mesura de prevenció

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha decretat llibertat sense fiança per als tres joves empresonats pels aldarulls de la vaga general el passat 29 de març i ha advertit a la titular del jutjat 18 de Barcelona que no es pot utilitzar la presó preventiva com a mesura de "prevenció".

Aquesta resolució invalida la interlocutòria del jutjat número 18 de Barcelona, que, també avui, havia dictat llibertat amb una fiança de 3.000 euros.

L'Audiència, que ha resolt els recursos que havien interposat els tres joves, ha acordat prohibir que els acusats assisteixin a manifestacions públiques però destaca que no comparteix els arguments de la jutge que va dictar la presó. L'alt tribunal subratlla, a més, que dos dels detinguts no tenen antecedents i no havien sigut mai detinguts. Tampoc considera que hi hagi "circumstàncies especials" que indiquin que es poden fugar.

Risc eliminat

En la interlocutòria del jutjat d'instrucció número 18, la jutge torna a fer referència als "esdeveniments importants" previstos per a la primera setmana de maig, que han obligat a adoptar mesures especials de seguretat, i explica que un cop passada la manifestació de l'1 de Maig i la cimera del Banc Central Europeu, un dels motius de la presó provisional, la hipotètica reincidència, queda eliminat.

Recorda que els empresonats portaven material perillós quan van ser detinguts i que de la "minuciosa preparació" –segons la jutge, portaven líquid inflamable, petards, 'walkie-talkies', encenedors, etc.– es deduïa que no estaven davant "de principiants, sinó de persones experimentades en accions per atemptar contra la pau pública". A més, considera "intranscendents" tots els documents que se li han fet arribar, com suport d'amics o professors. Respecte al risc de fuga, considera ara que els ingressos tant dels dos estudiants com de l'altre jove són escassos per anar a viure a un altre país.

stats