Sucessos
Societat 12/05/2011

Gairebé tots els edificis de Llorca estan malmesos pels terratrèmols

L'ajuntament fa una reunió per coordinar l'avaluació dels danys. L'exèrcit instal·larà tres nous campaments per als damnificats

Efe
1 min
El consistori assegura que gairebé tots els edificis estan malmesos. REUTERS

LlorcaFonts de l'Ajuntament de Llorca han informat a EFE que "gairebé tots" els 20.000 habitatges del casc urbà de la població han estat malmesos pels terratrèmols d'ahir a la tarda. S'està celebrant una reunió amb els arquitectes i enginyers de la ciutat per programar les tasques d'avaluació de danys.

Els dos terratrèmols, de 4,4 i 5,1 graus a l'escala de Richter, van causar vuit morts, entre ells un menor de 14 anys i una noia embarassada de 22.

Els sismes van provocar ahir l'esfondrament parcial o total de diversos edificis, així com esquerdes en façanes o la caiguda de terrats i cornises. Mentre s'avalua la gravetat dels danys i preveient que centenars o milers d'habitants no puguin tornar a casa tampoc aquesta nit, després d'haver dormit al ras per por de les rèpliques, l'exèrcit instal·larà tres nous campaments en diversos punts de la població. Vuit mil persones van ser acollides en un primer moment en les zones habilitades per als damnificats, però la xifra s'ha anat reduint al llarg de la nit perquè molts han trobat aixopluc en cases d'amics i familiars.

stats