SOCIETAT
Societat 13/05/2011

Llorca s'acomiada dels veïns que van morir a causa del sisme

El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i els prínceps espanyols han presidit el funeral d'estat per les víctimes del terratrèmol. Només quatre fèretres han estat presents a la cerimònia. La resta de famílies prefereix la intimitat

Agències
2 min
Zapatero i els prínceps han presidit el funeral d'Estat per les víctimes del sisme de Llorca / EFE

LlorcaLlorca s'ha acomiadat aquest matí dels nou veïns que van perdre la vida dimecres a causa del terratrèmol que va sacsejar el municipi murcià. Els prínceps espanyols i el cap del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, han presidit el funeral d'estat per les víctimes del sisme. Per desig de les famílies, al recinte firal de Santa Quiteria només hi havia quatre fèretres, ja que les famílies de les altres cinc víctimes mortals han optat per un funeral privat i íntim.

A més dels prínceps i Zapatero, també han assistit al funeral el ministre de Foment, José Blanco, i una àmplia representació d'autoritats murcianes, entre elles el president del govern murcià, Ramón Luis Valcárcel, i l'alcalde de Llorca, Francisco Jódar. El president valencià, Francisco Camps, i la portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, han estat els encarregats de representar el Partir Popular. La cerimònia l'ha oficiat el bisbe de la diòcesi de Cartagena, José Manuel Lorca. Abans de l'inici de la missa solemne, els prínceps espanyols s'han acostat a les primeres files per transmetre solidaritat i confort als familiars de les víctimes, amb gestos d'afecte i paraules de consol.

Visita a la zona afectada

Abans del funeral, Zapatero ha visitat la zona afectada i ha reiterat el seu compromís de reconstrucció i ajuda, alhora que ha qualificat com a “exemplar” la coordinació i unitat d'acció de totes les administracions. Zapatero ha anunciat que el govern espanyol i la regió de Múrcia signaran aviat un gran conveni per a la reconstrucció de Llorca. L'acord permetrà rehabilitar i reconstruir els habitatges malmesos pel sisme. Zapatero, a més, ha avançat que el consell de ministres aprovaria mesures de suport als afectats i a les empreses, tal com s'ha confirmat poques hores més tard, després de la reunió del gabinet.

stats