Successos
Societat 12/05/2011

La premsa nipona es fa ressò del terratrèmol de Llorca

El Japó commemorava ahir els dos mesos del terratrèmol de l'11-M. El país ha viscut 444 rèpliques de diversa intensitat

Efe
1 min
Ashai TV ha emès imatges d'un campanar esfondrant-se-

MadridEls mitjans de comunicació japonesos es fan ressò del terratrèmol d'ahir a Llorca (Múrcia), el més greu que pateix l'estat espanyol en els darrers 40 anys. El sisme es va produir justament dos mesos després del sisme al Japó, que va deixar 25.000 morts o desapareguts. Els mitjans nipons destaquen que en el cas de Llorca l'epicentre estava a molt poca profunditat, cosa que explica les importants destrosses, malgrat la intensitat, de 5,2 graus Richter.

Després del terratrèmol de l'11 de març, al Japó s'han produit fins a 444 tremolors de més de 5 graus, 76 de més de 6 i 5 sismes que superaven els set graus d'intensitat.

El diari Yomiuri, el de més tirada al país, amb 14 milions d'exemplars diaris, titula "Terratrèmol al sud d'Espanya, com a mínim 8 morts sota les runes". Un altre diari, Mainichi, destaca que l'epicentre es va localitzar sota terra, cosa que explica la gravetat dels danys. Durant el dia d'avui la cadena Asahi TV ha estat emetent imatges de la caiguda d'un campanar a Llorca.

stats