SOCIETAT
Societat 12/08/2011

Lloret fa tancar la discoteca que va provocar el caos

L'Ajuntament ha inspeccionat el local Colossos i hi ha detectat deficiències en la instal·lació elèctrica, que van desencadenar la fallada de l'aire condicionat de dijous a la matinada. El regidor de Seguretat anuncia "tolerància zero" contra el turisme de borratxera

Redacció
3 min
La porta de Colossos, la discoteca de Lloret de Mar que va desencadenar el caos que va acabar en batalla campal / CÈLIA ATSET

Lloret de MarL'Ajuntament de Lloret de Mar ha fet tancar la discoteca Colossos, el local on hi havia els turistes que van acabar embolicats en una batalla campal amb els Mossos aquest dijous a la matinada. L'incident es va iniciar perquè els responsables del local van fer sortir tothom de cop al carrer quan es va aturar l'aire condicionat i alguns clients van començar a patir lipotímies. El problema era elèctric, i els serveis tècnics municipals han fet aquest divendres una inspecció al local i han detectat deficiències en la instal·lació elèctrica del local. Per evitar que es pugui tornar a repetir la situació que ja es va viure durant l'actuació frustrada de DJ Tiesto, el consistori ha ordenat el tancament cautelar del local. La discoteca, amb capacitat per a 1.800 persones i situada al mig de l'avinguda Just Marlés, no podrà tornar a obrir fins que no hagi reparat les deficiències.

Els incidents que han provocat grups de joves turistes als carrers de la zona d'oci nocturn de Lloret de Mar han sigut la gota que fa vessar el got. L'Ajuntament del municipi ha anunciat que endurirà les ordenances i en crearà una de nova després de l'estiu per lluitar contra un model de turisme de borratxera que ha resultat negatiu. Per conèixer més detalls sobre les mesures del consistori de Lloret per posar fre al turisme de borratxera, podeu llegir el reportatge de l'ARA PREMIUM.

"Tolerància zero" a Lloret

El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Jordi Martínez, ha explicat que el consistori aposta per una política de "tolerància zero" contra els aldarulls causats per aquest model de turisme. "No podem permetre res", ha dit Martínez, en una entrevista a RAC1. "Hem tocat fons i a partir d'aquí ens hem d'aixecar i tirar endavant", ha reconegut el responsable de Seguretat del consistori.

Martínez ha explicat que hi ha turistes que "es creuen que a Lloret es pot fer de tot". Contra aquesta tendència, la recepta de l'Ajuntament és "mà ferma", segons ha explicat. El regidor ha recordat les mesures de control engegades des del consistori per posar fre al problema. "Hi ha coses que se'ns escapaven del control i ara volem agafar el toro per les banyes", ha resumit Martínez, que no creu que tancar les discoteques del municipi més d'hora sigui una bona solució. Segons el regidor de Seguretat, tenint en compte "l'estat etílic" dels joves a la nit només s'aconseguiria tenir "més vàndals al carrer".

Canviar el model de turisme

El regidor ha insistit que el consistori està lluitant per treure's de sobre l'estigma del turisme de borratxera, tot i que ha admès que "està costant molt". "Des de Lloret volem fer les coses bé però el Govern ens ha d'ajudar", ha dit el regidor, que recorda que "si el departament de Justícia no ens ajuda, tenim un problema". El regidor ha recordat les "inversions de milions d'euros per diversificar els models de turisme" i la desaparició de molts dels establiments turístics de baixa qualitat. Per Martínez, "canviar el model de turisme" i apostar per activitats familiars, d'esports, de convencions o culturals és "fonamental per al futur del municipi".

A Barcelona, els veïns mouen fitxa

Paral·lelament, a Barcelona els veïns també es mouen contra els problemes del turisme, que se centren sobretot en la zona del centre. Diversos veïns de la Rambla s'han organitzat per demanar al consistori que extremi les mesures de control per evitar les molèsties que produeix el soroll dels turistes anant i venint durant tota la nit. Creuen que l'Ajuntament té "excessiva permissivitat" amb aquests turistes i volen que la festa nocturna es desplaci a la zona del port o que es limitin els horaris d'alguns locals. A l'ARA PREMIUM també es donen més detalls sobre la croada antisoroll dels veïns de la Rambla de Barcelona.

stats