SOCIETAT
Societat 09/05/2011

Lluís Duch aposta pel sacerdoci femení per superar la crisi de l'Església

L'antropòleg i monjo de Montserrat, que enguany ha rebut la Creu de Sant Jordi, creu que la institució catòlica ha de fer “nombrosos replantejaments” per actualitzar el seu missatge

Redacció
1 min
L'antropòleg i monjo de Montserrat, Lluís Duch, ha rebut enguany la Creu de Sant Jordi

BarcelonaL'antropòleg i monjo de Monserrat Lluís Duch, que ha estat guardonat enguany amb la Creu de Sant Jordi, s'ha mostrat partidari d'obrir la porta de l'Església catòlica al sacerdoci femení. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Duch ha parlat dels “nombrosos replantejaments” que té pendents l'Església per combatre la “desafecció” dels joves envers la institució religiosa. Entre aquests replantejaments, Duch també ha esmentat la reformulació de la relació entre poder i autoritat al si de l'Església. Segons el monjo, aquests canvis “d'una manera o altra vindran”.

Duch ha advocat per “una traducció en termes actuals del missatge evangèlic” per superar aquesta crisi de fe, que ha definit com “profunda desafiliació”, ja que, segons ell, “la religió és capaç del millor i el pitjor”. Pel que fa a la societat, el religiós opina que una de les crisis més greus que s'afronta en l'actualitat és la de l'educació, ja que “s'ha estès en la societat una manca de confiança” respecte a les tres institucions que històricament han garantit la transmissió de coneixement: la família, l'escola i la religió.

stats