SOCIETAT
Societat 23/07/2011

Entra en servei el primer tram de nova construcció de l'Eix Diagonal

Té una longitud de gairebé set quilòmetres i connecta Igualada i Castellfollit del Boix

Redacció
1 min
Imatge de la nova carretera

IgualadaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat dels alcaldes de la zona, ha posat avui en servei el primer tram de nova construcció de l'Eix Diagonal. El tram, comprès entre Igualada i Castellfollit del Boix, té una longitud de 6,9 km. Juntament amb aquest tram, també es posen en servei dos trams més de l'Eix Diagonal, que s'han adequat a la nova funcionalitat de la via, que connectarà les comarques del Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia i el Bages. A la part nord s'ha posat en servei el tram Sant Salvador de Guardiola-Castellfollit del Boix, de 10,6 quilòmetres. I, a la part sud, es posa en servei el tram Igualada-Puigdàlber, de 21,3 quilòmetres.

L’Eix Diagonal, que connectarà millor i de forma més directa la costa i les comarques centrals des de Vilanova i la Geltrú fins a Manresa, està prenent forma a bon ritme. Aquest eix viari, que aprofita en gran part el recorregut de la C-15 i C-37 existents, tindrà una longitud total de 67 quilòmetres. A més d’apropar la costa i la Catalunya Central, la nova infraestructura potenciarà les comunicacions intercomarcals i, d’aquesta manera, permetrà obrir noves possibilitats d’intercanvi econòmic.

Els treballs estan en marxa des del febrer de l’any passat i compten amb un pressupost de 368,4 milions d'euros. Amb la posada en servei que s'ha fet avui, ja han finalitzat els treballs en 38,8 quilòmetres del nou eix viari, que representen prop del 60% del recorregut.

stats