Societat 14/11/2011

L'obra social prepara la retallada

L'obra social de les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu no tornarà a ser com abans. L'avís llançat pels alcaldes aquesta setmana tenia base: la retallada ha començat i s'hi inclou una part de patrimoni.

Albert Balanzà
1 min
Hora de dinar a la llar La Llar de l'Ancianitat de Terrassa, oberta fa 62 anys, és un dels símbols de l'obra social d'Unnim a la cocapital del Vallès Occidental.

"L'obra social s'ha de reinventar", adverteix Antoni Guiñón, director de l'obra social d'Unnim Caixa. El full de ruta d'aquesta reinvenció, segons Guiñón, s'argumenta en el fet que "fins ara mai no s'havia plantejat que l'obra social hagués d'obtenir rendiments". I això ha canviat.

Venda de patrimoni

Exemples: Unnim deixarà d'esponsoritzar la majoria d'actes de les entitats i ho compensarà "en espècies" amb l'ús gratuït de locals; la programació cultural tindrà una periodicitat més puntual, a Terrassa es llogaran despatxos del Centre Cultural, i a Sabadell ja s'han atrevit amb la venda d'un edifici de propietat a Barcelona. Les retallades arriben en un moment que encara hi ha treballadors de la part financera en dependències de l'obra social. Tot està en procés obert.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium

stats