Societat 01/07/2015

L'oposició demana a Colau tenir més assessors que el govern

La negociació del cartipàs no avança i la nova proposta de reducció de sous de Barcelona en Comú és d'un 20% per a tots els regidors

Maria Ortega
2 min
Ada Colau davant de l'Ajuntament

BarcelonaLa negociació per al cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona no s'ha mogut ni un centímetre. L'oposició –amb l'excepció de la CUP– manté el seu pols amb l'equip de govern pel repartiment de càrrecs de confiança i encara no s'ha entrat al detall de temes com les presidències de districte o els sous dels regidors, tot i que en aquest capítol l'equip de Colau sí que ha concretat que treballa amb la idea d'una reducció del 20% (els regidors de Barcelona en Comú, aplicant-se el codi ètic, no cobrarien més de 2.200 euros i destinarien la diferència a causes que encara no han concretat).

De moment, però, el focus de la polèmica és el repartiment d'assessors que s'ha de fer molt a la baixa per adaptar l'Ajuntament a la llei espanyola d'austeritat local (s'ha de passar de 163 a 92). L'última proposta que el govern ha fet a l'oposició és la de quedar-se per a ell 58 càrrecs de confiança i que els sis grups de l'oposició se'n reparteixin 34, cosa que comporta incrementar en quatre els assessors que els havia atribuït en la darrera oferta. Però l'oposició en bloc –exceptuant la CUP, que no entra a discutir aquest tema– creu que és una xifra insuficient per poder fer la seva feina. Defensen que tots els grups en tinguin un mínim de set, unes xifres que fan que, en global, l'oposició en tingui més que el govern.

Això, segons el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, deixaria el govern "en una situació de tanta debilitat" que li "impediria funcions bàsiques".

La llarga reunió d'aquest dimecres ha acabat sense acord i amb l'oposició criticant aspectes com que seguretat no tingui una comissió pròpia o que el govern vulgui tenir més control en les empreses municipals. El grup municipal d'ERC, amb referència a les polèmiques contractacions de familiars anunciades pel nou equip de govern o el debat dels sous, ha apuntat que el consistori ha de crear un codi ètic en què s'especifiquin temes com les contractacions de personal.

Després del rebuig que va provocar a l'oposició que l'última junta de portaveus per abordar aquest tema la capitanegés Adrià Alemany, que no és regidor del govern, avui, en nom de Barcelona en Comú, hi han assistit tres tinents d'alcalde: Gerardo Pisarello, Laia Ortiz i Jaume Asens.

stats