Societat 14/07/2011

Mag Lari: "M'estimo molt el que faig i sempre vull pujar un graó més"

Elisenda Roca
3 min
MAG LARI: "M'estimo molt el que faig i sempre vull pujar un graó més"

Com eren els teus estius de petit?

La meva mare és de la Garriga i cada agost anàvem a casa dels avis, en aquest poble. Allà no hi tenia amics i per tant jugava sol. Però m'ho passava bé, no m'avorria gens, em distreia muntant històries amb ninots, cotxes, anava amb bici, feia cabanyes… Tenia molta imaginació.

I ara segueixes passant les vacances sol.

No, mai més! I no en sabria. Només sé estar sol a casa.

Vas deixar Barcelona per anar a viure a Tàrrega...

Tots els espectacles els muntem allà, tenim més espai per treballar. A més, si ets a Barcelona treballes sempre. A Tàrrega quan dic avui descanso, descanso.

Però fas vacances a l'estiu?

Mai. Aprofito per treballar. A la meva vida no hi ha diferència entre un dilluns i un diumenge i tampoc no hi ha diferència entre un agost i un maig. No desconnecto quasi mai. He de planificar no fer res.

Et volies dedicar a l'espectacle però et vas llicenciar en filologia catalana...

La consciència i la família et diuen que facis una carrera de profit i després ja faràs el que vulguis. Vaig triar aquesta perquè m'agradava, però sabent que no m'hi dedicaria.

És una bona escola la màgia de prop?

S'ha de començar fent màgia de prop. L'essència, els grans principis, són allà. Després ve la màgia d'escena. A la màgia de prop està tot molt pautat. El més difícil és traslladar-ho a l'escena.

On crees el Mag Lari?

Al Llantiol. Feia màgia amb la Meritxell Huertas: Mag Lari i Secundina. Ella feia una partenaire molt guarnida, molt hortera. Era un espectacle de màgia còmica. Un dia la Meri es va posar malalta i em van dir que hi anés igualment. Se'm va fer una muntanya! Què faria tot sol?

I què vas fer?

No podia fer el número dels coloms perquè es necessita un ajudant. Aquella nit vaig haver d'improvisar. Em feia molt de respecte perquè era un públic adult, exigent. La por va fer que interactués superantipàtic, i va sorgir un personatge divertit i passat de voltes. Allà va néixer el Mag Lari. Amb el temps s'ha anat tornant elegant i ha suavitzat la mala llet.

Hi ha intercanvi de trucs entre mags?

A la màgia hi ha un repertori limitat. Pots serrar algú en dos, en tres o en quatre trossos. Pots fer canviar de color les cartes, que siguin totes iguals, les pots fer desaparèixer. Del que es tracta es de fer números que ja existeixen però presentar-los d'una manera diferent. I intentar tenir la gentilesa de no fer trucs que saps que algun col·lega està fent.

Els mentalistes són il·lusionistes, en realitat?

És teatre. Juguen amb una presentació inquietant, paranormal. I està molt bé. És difícil fer por en el teatre.

Aviat estrenaràs Splenda ...

Serà l'espectacle més gran que he fet mai, amb diferència. S'estrenarà al Teatre Tívoli. No et puc dir res del que hi haurà. Però t'avanço que és una fusió de les meves dues grans passions: la màgia i Michael Jackson. No serà un pastitx, sinó un homenatge.

Et posaràs alguna peça de Michael Jackson?

No, mai de la vida! Les he tocat però mai me les he posat. A més són molt petites. No m'entrarien.

És que tu ets molt alt...

Ell era molt primet i feia un metre setanta. No m'entra ni el seu guant de golf. Farem una exposició el juny del 2012 al Palau Robert. Hi haurà unes sis-centes peces.

Què en penses del mag emmascarat que explica tots els trucs a la tele?

Fora! És pornografia, és el pitjor que hi ha! Vaig veure un episodi a la tele i vaig plorar. Em va fer pena.

Se sap qui és?

Es diu Valentino, un mag de Las Vegas. Si no ho fes ell ho faria algú altre. Que la màgia és una cosa supersecreta? Doncs rebentem-la! No ho suporto! El nostre gran esforç és assajar molt perquè no es vegi la trampa.

Com reps els premis i les crítiques?

Amb els premis l'ego s'estimula. M'agraden els premis, però no me'ls crec. M'estimo molt el que faig. I quan et diuen coses dolentes a mi no em ve de nou. Tu ja saps d'on vas coix. Sempre vull pujar un graó més. Tinc molt clar que Splenda serà més impressionant que Secrets .

stats