Societat 23/07/2012

Artur Mas: "Hi ha hagut imprudències manifestes en l'origen dels incendis"

El president afirma que les condicions del migdia i la tarda a l'Alt Empordà "eren tremendes"

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, al centre de comandament avançat dels bombers a Figueres pels incendis de la Jonquera i Portbou, amb Felip Puig, conseller d'Interior, Eudald  Casadesús, delegat de la Generalitat a Girona, i, darrere, Santi Vila, alcalde de Figueres / ACN

FigueresEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest diumenge a la nit des de Figueres que "el que més greu sap és que hi ha gent que ha perdut la vida" en els incendis a l'Alt Empordà. "Les condicions del migdia i la tarda han sigut tremendes, el foc avançava a sis o set quilòmetres per hora", ha afirmat el president per explicar el ràpid avenç de les flames per la comarca.

Mas s'ha desplaçat avui a la nit a la capital de l'Alt Empordà, on el departament d'Interior hi ha instal·lat el centre de comandament avançat per fer el seguiment de l'evolució de les tasques d'extinció de l'incendi i de protecció civil i ha constatat "la tristesa i veure que hi ha hagut víctimes humanes, a més de l'afectació gran sobre la superfície". En tot cas ha afirmat que "si les condicions meteorològiques van a millor en unes hores podran actuar a fons els mitjans aeris, que no han pogut per la forta tramuntana".

Pel que fa a l'origen dels focs ha afirmat que "hi ha hagut imprudències manifestes de gent absolutament imprudent amb unes conseqüències tremendes". En tot cas ha afirmat que "la situació és millor que la de fa unes hores. Això va a millor però tota prudència és poca".

stats