Societat 27/05/2011

A Madrid criden que "Catalunya no està sola"

La càrrega policial de Barcelona revifa les protestes fora de Catalunya

Efe
2 min

BarcelonaLa càrrega policial de Barcelona ha fet que altres acampades que estaven en fase de declivi s'hagin reactivat. A llocs com Vitòria, Bilbao, Sevilla o Saragossa els indignats han portat flors en protesta per l'operació policial.

La concentració del col·lectiu d'indignats a València convocada ha derivat en una manifestació de suport als acampats de Barcelona, quan un dels seus portaveus ha convidat a la resta a tallar el trànsit del conegut carrer de Colom, fet que ha provocat alguns moments de tensió amb la policia, que finalment han permès la marxa. Amb cartells que diuen "La violència no ens calla" i amb flors que s'han repartit entre els assistents, els concentrats de la plaça d'Espanya a Palma han manifestat el seu suport a Barcelona.

A la Puerta del Sol de Madrid centenars de persones han aixecat les mans, pintades de blanc, cridant que "Catalunya no està sola" i "Sol per a Catalunya". Els concentrats han incidit en el caràcter pacífic de les mobilitzacions i en la seva intenció de mantenir aquesta actitud durant tot el cap de setmana.

A Andalusia, milers de persones de diverses ciutats s'han manifestat amb lemes com "Tots som plaça Catalunya", i a Sevilla els acampats, que han guardat tres minuts de silenci, han anunciat la seva intenció de romandre de manera indefinida. A Vitòria s'han ajuntat desenes de persones a la plaça de la Verge Blanca sota el lema "La violència no és la solució", una concentració que ha transcorregut en un ambient festiu, amb una actuació musical en directe, que ha costat una multa als organitzadors.

A la Plaça Arriaga de Bilbao, diversos centenars de persones amb flors a les mans han estat cinc minuts en silenci i un cop transcorregut aquest temps, ha esclatat un bullici de trompetes, xiulets i crits. A Las Palmas, l'acampada també ha convocat al Parc San Telmo una concentració en protesta per la "brutal acció policial".

Els indignats de Logronyo han expressat el seu "rebuig, ràbia i indignació" contra les "actuacions violentes, desproporcionades i injustificables" de les forces policials en els desallotjaments, i, a més, han denunciat la confiscació de "equips informàtics". A Galícia han expressat la seva solidaritat en una concentració a la Plaça de l'Obradoiro de Santiago que ha superat el miler d'assistents, entre ells nombrosos pelegrins i turistes. "Tots som Barcelona" i "aquesta democràcia no ens representa", han estat alguns dels lemes corejats.

stats