SALUT INFANTIL
Societat 17/12/2010

Malalts a la llar d'infants, sans a l'escola

Roni Caryn Rabin
1 min

THE NEW YORK TIMES / NOVA YORK.Els nens que van a llars d'infants es posen més malalts que la resta de nens de la seva edat. Quan arriben a l'escola, però, es posen malalts menys sovint.

Un nou estudi sobre desenvolupament infantil, fet al Quebec, ha seguit 1.238 nens canadencs durant 8 anys. Els investigadors han comparat les taxes d'infecció dels nens que anaven a la guarderia amb les dels que es quedaven a casa. Els infants que començaven a anar a la guarderia abans dels 2 anys i mig tenien un 61% més d'infeccions amb febre que els que es quedaven a casa. Quan arribaven a l'escola, però, tenien un 21% menys de malalties respiratòries i un 43% menys d'infeccions d'orella (no diferien en les infeccions gastrointestinals).

L'autora principal de l'estudi, Sylvana Cote, professora a la Universitat de Mont-real, creu que els resultats haurien de reconfortar els pares que es preocupen per la salut dels seus fills a la llar d'infants. Aquests nens després tenen avantatge, diu, "perquè quan toca aprendre a llegir i escriure no falten gaire dies a l'escola".

stats