Societat 01/05/2011

Manifestació al centre de Barcelona contra l'experimentació amb animals

Centenars de persones han participat aquest dissabte en una manifestació contra l'experimentació amb animals que ha recorregut el centre de Barcelona

Acn
1 min

BarcelonaLa marxa, convocada per Igualtat Animal, ha sortit de la plaça Gaudí, durant el recorregut ha passat per la farmacèutica Novartis i els monuments de la Sagrada Família i l'Arc de Triomf, per finalitzar al Parc de Recerca Biomèdica. Exhibint fotografies d'animals morts en laboratoris, els 300 activistes han reclamat "una ciència sense víctimes". "Volem generar un debat en la societat sobre l'explotació que pateixen diàriament els animals en els laboratoris i avançar cap a un món on desapareguin aquests horrors", han assegurat des d'Igualtat Animal.

L'organització afirma que, segons dades del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, un total d'1.403.290 animals van morir en els laboratoris espanyols durant 2009, cosa que representa un augment del 56,3% respecte a l'any anterior. "I això sense comptabilitzar els animals invertebrats, per la qual cosa la xifra és molt major", han puntualitzat des d'Igualtat Animal.

En finalitzar el recorregut s'ha llegit un manifest en què s'ha reclamat la fi de l'experimentació amb animals i s'ha fet una crida a la reflexió a la societat, "ja que milions d'animals són massacrats diàriament pels éssers humans, no només en els laboratoris, sinó en granges, escorxadors o altres centres d'explotació animal".

stats