Societat 22/02/2012

Manifestacions pacífiques a Catalunya en suport dels estudiants valencians

Tarragona, Tortosa i Barcelona es concentren contra les càrregues policials als estudiants i les retallades en educació. Aquesta tarda hi ha convocada una manifestació a València sota el lema 'Som el poble i no l'enemic'

Ara
2 min
A Tarragona, la concentració d'aquest dimecres s'ha fet a la plaça Imperial Tàrraco, al centre de la ciutat / ACN

Barcelona300 persones s'han manifestat aquest matí a Tarragona per mostrar el seu suport als estudiants que s'han mobilitzat a València per protestar contra les retallades en educació. La concentració ha tallat el trànsit de la plaça Imperial Tàrraco durant mitja hora. Els manifestants s'han concentrat davant la subdelegació del govern espanyol, i han iniciat una marxa al votant de la plaça. Durant la protesta no s'han produït incidents i la policia només ha hagut d'intervenir per tal de desviar el trànsit. Els protestants, equipats amb pancartes i megàfons, han llençat crits de "Solidaritat amb el País Valencià" o "Menys repressió i més educació". La protesta l'ha convocada el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Talls de trànsit d'estudiants a Barcelona i València

També aquest matí, uns cent estudiants de la UB han tallat l'Avinguda Diagonal de Barcelona, a l'altura de Palau Reial, i un grup d'alumnes de l'IES Abastos s'han concentrat al carrer Àngel Guimerà de València en suport als estudiants de l'IES Lluís Vives. Les protestes a Barcelona han començat a les 12.00 hores i han tallat la Diagonal durant vint minuts. De fet, més d'un miler de persones ja es van manifestar ahir a la capital catalana sota el lema "Resistència, aquí i a València". La concentració va deixar moments de tensió entre manifestants i els antiavalots dels Mossos a la porta de la Prefectura Superior de la Policia espanyola

150 persones es manifesten a Tortosa

Ahir a la nit, unes 150 persones es van concentrar a Tortosa en una acció convocada a través de les xarxes socials. La manifestació es va dirigir fins a les dependències de la policia espanyola com a mostra de rebuig a les càrregues policials.

Aquesta tarda hi ha convocada una manifestació a València sota el lema 'Som el poble i no l'enemic', en què estudiants, sindicats i partits demanaran la dimissió de la delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez de León.

stats