Societat 05/07/2012

'La Marató per la pobresa' finançarà 40 dels 205 projectes socials presentats

El programa especial de TV3 va recaptar 4,5 milions d'euros

Acn
2 min
Agnès Marquès i Antoni Bassas presenten 'La Marató per la pobresa' a TV3

Barcelona'La Marató per la pobresa' va recaptar un total de 4.514.076 euros el passat 27 de maig que permetran finançar 40 projectes de 75 entitats dels àmbits assistencial, d'habitatge, d'inserció sociolaboral i d'infància. El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 s'ha reunit aquest dijous i ha decidit la distribució dels fons. Alguns d'aquests permetran pagar menjadors escolars per a infants de famílies sense recursos, incrementar la mitjana de persones que s'allotgen diàriament en centres o evitar la pèrdua de l'habitatge. Les entitats han de dur a terme els projectes abans del setembre del 2013, ja que es busca que aquests fons puguin donar una resposta ràpida a la situació actual provocada per la crisi.

Una dotzena dels projectes s'engloben en l'àmbit d'infància i han de servir per promoure i protegir els drets dels infants que viuen en famílies en situació de pobresa. Una desena són de l'àmbit assistencial i estan dirigits a les necessitats bàsiques com l'alimentació i la higiene. Una altra desena de projectes són per fomentar programes ocupacionals i socioeducatius de caràcter preventiu adreçats a persones afectades per la crisi. Per últim, hi ha vuit projectes que han de permetre resoldre situacions de falta o de risc de pèrdua d'habitatge o d'impagaments puntuals.

Entre les entitats que duran a terme aquests projectes hi ha diverses delegacions de Càritas, Creu Roja, Bancs dels Aliments, Fundació Arrels, l'Observatori dels Drets Humans, Fundació Autònoma Solidària, Federació Catalana de l'Esplai i Fundació Privada ECOM, entre d'altres. En total s'han avaluat 205 treballs. Aquesta avaluació l'han fet 30 experts sota la coordinació de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). En la selecció s'ha tingut en compte el caràcter innovador i transversal dels projectes, així com la seva capacitat transformadora, qualitat, viabilitat i impacte social. També s'ha valorat la competència de l'organització per poder dur a terme la iniciativa.

stats