SOCIETAT
Societat 05/07/2012

'La Marató per la pobresa' farà possible 40 projectes socials a Catalunya

Dóna a conèixer les iniciatives que seran finançades. El programa televisiu va aconseguir recaptar 4,5 milions d'euros

Marta Pinzolas
2 min
A favor de la caritat

BarcelonaEls donatius a 'La Marató per la pobresa' de TV3 i Catalunya Ràdio, que sumen un total de 4.514.076 euros, serviran per tirar endavant quaranta projectes socials centrats en l'assistència, l'habitatge, la inserció sociolaboral i la infància. Concretament, deu treballs aniran dirigits a l'atenció de necessitats bàsiques, com ara l'alimentació i la higiene; vuit permetran resoldre situacions de falta o risc de pèrdua de l'habitatge; deu més es destinaran al foment de programes ocupacionals i socioeducatius adreçats a persones afectades per l’actual situació de crisi econòmica, i els dotze restants aniran dedicats a promoure i protegir els drets dels infants que viuen en famílies afectades per la crisi.

Els projectes escollits han sigut avaluats i seleccionats d'entre més de 200 per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i per la Comissió Assessora Social, que han seguit criteris com el caràcter innovador i transversal dels projectes, la seva capacitat transformadora, la seva qualitat, viabilitat i impacte social. També s'ha observat si l'entitat que presentava el projecte era competent per dur-lo a terme, si les accions repercutien directament o no en les persones en situació de pobresa i, fins i tot, la mateixa viabilitat del projecte.

La quantitat de diners destinada a cada un d'ells és diferent i ve determinada per les necessitats que presenta la iniciativa, que han sigut estudiades pels experts detalladament. "Gràcies a aquesta feina hem pogut seleccionar més projectes dels que pensàvem, ja que hem pogut ajustar molt els pressupostos", ha volgut destacar Carme Basté, directora de la Fundació La Marató de TV3. Els treballs que rebran més diners han sigut 'Menja futur', presentat per la Fundació Futur, la Fundació Privada Avismón i l'Associació de Suport al Disminuït Psíquic Mare de Déu Bellvitge, i el 'Programa d’emergència per donar suport a l’alimentació infantil', presentat per la Creu Roja i Càritas Catalunya, els quals rebran 250.000 euros.

Els diners s'entregaran aquest estiu a les entitats, amb l'objectiu que els projectes puguin engegar-se al setembre.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats