Societat 20/07/2012

Marxa la calor: un altre canvi de temps en cap de setmana

Demà serà un dia mig ennuvolat a força comarques però els últims mapes del temps han rebaixat el risc de xàfecs. Diumenge les temperatures seran fins a 5 graus més baixes

Miquel Bernis
2 min
Sortida de sol d'avui a Sant Pere de Vilamajor // Jordi Rodoreda

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Els primers símptomes del canvi de temps ja es fan notar aquest matí a la Costa Daurada, en forma d'alguns intervals de núvols, que mantindran el cel mig tapat a estones, sobretot durant el matí. A la tarda també creixeran nuvolades al Pirineu, que podrien deixar ruixats puntuals a la tarda. En general avui les temperatures seran una mica més baixes que ahir, tot i que la sensació de calor variarà poc respecte als últims dies. A molts indrets encara se superaran els 30 graus al centre del dia.

Enfilem un cap de setmana amb un canvi de temps que els últims mapes del temps apunten que podria ser menys traumàtic del que es preveia en un inici. Demà els intervals de núvols mantindran el cel mig ennuvolat a moltes comarques de Barcelona, el Pirineu, la Catalunya Central i el sud de la Costa Brava. Serà un dia molt més variable que els últims, però el risc de ruixats i tronades de tarda quedarà centrat en comarques com el Ripollès, Osona, la Garrotxa i la Selva. És menys probable que hi plogui, però també hi haurà cert risc de xàfecs sobtats, en àmbits com el Vallès, el Gironès o en d'altres comarques de la Catalunya Central. El sol caldrà buscar-lo sobretot als extrems del litoral. Al tram central de la costa i al sud de la Costa Brava el dia probablement estarà mig ennuvolat, tant al matí com a la tarda.

Diumenge començarà amb temperatures força més baixes, la refrescada serà clara i notable a tot arreu, ben bé de 4 o 5 graus. La tramuntana bufarà amb cops de 30-40 km/h a l'Empordà i al Rosselló. A l'interior i al Pirineu caldrà un bon jersei a primera hora. En general farà sol però quedaran alguns intervals de núvols a les comarques de Barcelona i a les del sud de Girona, sobretot al matí. La setmana que ve començarà amb temperatures molt fresques, però al centre de la setmana la calor ja podria tornar a ser intensa.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats