Societat 22/06/2012

Mas creu que Catalunya ha reduït l'avantatge que tenia Madrid en la pugna per Eurovegas

El president de la Generalitat, que es troba de visita a Nova York, assegura que el projecte d'Adelson és interessant sobretot en el "moment econòmic tan delicat" que viu Espanya

Efe
2 min

Nova YorkEl president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat avui a Nova York que Catalunya ha reduït recentment l'avantatge respecte a Madrid en la pugna que ambdues ciutats lliuren per albergar el macroprojecte d'oci i joc que el magnat Sheldon Adelson planeja construir al sud d'Europa. "Segueixo pensant que Madrid té encara algun avantatge sobre Catalunya per dur-hi aquesta macroinversió", ha dit Mas, tot i que ha matisat que "al principi, l'avantatge de Madrid era enorme, nosaltres en teníem poquíssim, però amb el treball realitzat en els últims mesos, s'ha anat equilibrant". El president català ha insistit que "Catalunya segueix en la carrera" per aconseguir ser l'escollida per acollir Eurovegas.

"A veure qui té més sort, més encert o més influència, ja ho veurem", ha dit Mas, i ha destacat que davant el "moment econòmic tan delicat" que viu Espanya, "amb molta destrucció de llocs de treball i molt atur, s'han de cuidar especialment els grans projectes d'inversió que vinguin de fora".

Pel president de la Generalitat, que en el seu primer dia de visita a Nova York va participar en un col·loqui sobre els avantatges turístics i l'oferta econòmica catalana, Eurovegas pot aconseguir que Catalunya es converteixi "en el gran pol turístic de tot Europa, fins i tot per sobre de les destinacions tradicionals ". "Sé que hi ha a qui no li acaba d'agradar aquesta inversió, però s'ha de tenir en compte que som en un moment molt delicat i tot el tema del turisme funciona molt bé i pot funcionar fins i tot millor en el futur", ha afegit Mas.

"Ens hem de preguntar si amb les nostres possibilitats internes podem sortir [de la crisi]. Si ens hem de refiar de l'estalvi interior, dels diners disponibles dins el país, a Catalunya i l'Estat, ens costarà més sortir", ha assenyalat, i ha afegit que "una manera d'anar més ràpid en aquesta difícil situació econòmica és que gent de fora vingui a invertir. No significa que ens venguem el país".

stats