Societat 26/06/2012

Mas: "Seguirem parlant i ensenyant en català pesi a qui pesi"

El president ha assegurat que el català "és el nostre idioma des de fa més de 800 anys" i continuarà sent llengua vehicular "hi hagi les barreres que hi hagi"

Acn
1 min
Artur Mas / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que es continuarà aplicant la immersió lingüística a Catalunya i que el català continuarà sent la llengua vehicular als centres. "Tothom ha de ser saber que com que el català és el nostre idioma des de fa més de 800 anys el seguirem parlant i el seguirem ensenyant pesi a qui pesi, hi hagi les barreres que hi hagi".

En un acte a l'Auditori de Barcelona davant dels alumnes de l'escola de negocis ESIC, el president ha remarcat que "un idioma forma part de la identitat de la persona i dels pobles" i en aquest sentit ha recomanat "parlar quants més idiomes millor començant pel propi".

"Ara és un moment que alguns ens discuteixen" l'ensenyament en català, ha destacat Mas, "fins i tot alguns tribunals ens ho volen discutir amb sentències i no sé quantes històries", ha reblat, en referència a la sentència del Tribunal Suprem (TS) que anul·la diversos articles d'un decret del 2008 de la Generalitat que estableix el català com a llengua vehicular en l'educació infantil en considerar que és anterior a la LEC i que, per tant, aquesta norma blinda el sistema.

Aquest dimarts la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que la Llei d'Educació de Catalunya garanteix la "base legal" per continuar aplicant la immersió i que per tant no hi haurà cap canvi de cara al curs vinent sinó "continuïtat i serenitat absoluta als centres". A més, ha anunciat que el Govern no recorrerà la sentència del Suprem.

stats