Societat 17/10/2011

Mas crida els ciutadans a lluitar contra la pobresa

El president de la Generalitat admet que "requereix posar-hi més recursos" però al·lega que l'administració no els té

Auri Garcia Morera
1 min
Artur Mas, en l'acte del Dia Internacional per a l'eradicació de la pobresa

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida als ciutadans perquè lluitin individualment contra la pobresa, en l'acte institucional del Dia Internacional per a l'eradicació de la pobresa. Mas ha aclarit que això "no significa que cap institució hagi de defugir la seva responsabilitat", i ha reconegut que la lluita contra la pobresa "requereix posar-hi més recursos" des de l'administració, però ha al·legat que a dia d'avui no els té.

El president ha defensat que s'estan anul·lant alguns programes a canvi de mantenir gairebé intactes els que lluiten contra la pobresa, i que s'ha creat un equip de treball dins del Govern per abordar aquesta qüestió juntament amb les entitats socials. Tot i això, ha argumentat que no s'hi poden posar més diners i que on hi ha marge de maniobra és en les actituds i en els missatges que s'envien a la ciutadania.

"És important socialitzar la mentalitat que eradicar la pobresa és un combat de tots", ha dit Mas en l'acte organitzat per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, detallant que a principis del 2012 el Govern impulsarà "una gran mobilització" a través dels mitjans de comunicació públics. L'exemple a seguir és La Marató de TV3, tot i que Mas ha puntualitzat que no serà necessàriament amb el mateix format.

stats