PROMOCIÓ ECONÒMICA
Societat 21/06/2012

Mas jutja compatibles el turisme i el coneixement

El president del Govern, Artur Mas, creu en una Catalunya que pugui emular el "miracle" de Massachusetts i acollir, alhora, Eurovegas. Veu compatibles coneixement i promoció turística.

Ara
1 min
Mas jutja compatibles el turisme i el coneixement

BARCELONA.Eurovegas no estroncaria el camí del model Massachusetts. Així ho va defensar ahir el president del Govern, Artur Mas, en una visita al Massachusetts Institute of Technology (MIT), abans de participar, a Boston, en un seminari sobre infraestructures en què va posar en valor el corredor mediterrani i va criticar que l'executiu espanyol continuï obsessionat a "bastir una xarxa radial". Mas, de fet, va vendre Catalunya com un país que pot emular "el miracle de Massachusetts", en una clara aposta pel coneixement, cosa que va assegurar que no és incompatible amb el model que proposa el magnat nord-americà Sheldon Adelson en el seu macrocomplex hoteler i d'oci.

En referència a la possibilitat que Eurovegas s'acabi instal·lant en terres catalanes, el president va assegurar que la promoció del turisme no està renyida amb la del coneixement i els centres de desenvolupament tecnològic i d'investigació. "Massachusetts, com Catalunya, aposta pel turisme a més de fer-ho pel MIT, Harvard, la universitat i les indústries avançades", va resumir.

El president també va elogiar les possibilitats en infraestructures de Catalunya i va vendre el corredor mediterrani com "la inversió de més retorn social i econòmic" i, en aquest punt, va criticar el paper que està tenint l'Estat en el seu impuls: "Catalunya és una atleta que ha hagut de competir amb una motxilla plena de pedres". I va concretar el símil per explicar que aquesta motxilla és el "dèficit estructural" de Catalunya amb Espanya (de més de 20.000 milions de dòlars anuals).

stats