Política lingüística
Societat 09/05/2013

Mascarell creu que la llei de llengües d'Aragó mostra l'obsessió d'un espanyolisme que "vol evitar que el català existeixi"

El conseller creu que és l'expressió d'una manera d'interpretar incorrectament la Constitució espanyola

Acn
1 min
El conseller de Cultura Ferran Mascarell i Vicenç Villatoro, director de l'Insitut Ramon Llull

Barcelona"Hi ha una obsessió per evitar que el català existeixi" i fer que "desaparegui del mapa". Així de contundent s'ha mostrat aquest dijous el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, després que les Corts d'Aragó hagin aprovat amb els vots de PP i PAR la nova llei de llengües d'aquesta comunitat, que passa a anomenar llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental (LAPAO) el català que es parla a la Franja de Ponent.

El titular de Cultura ha assegurat que aquesta decisió és "una manifestació més molt rotunda i ridícula de l'obsessió d'un determinat espanyolisme que es concreta amb iniciatives de l'Estat i d'alguns dels partits estatalistes".

Després d'una roda de premsa sobre l'obra que representarà Catalunya a la Biennal d'Art de Venècia, Mascarell ha alertat de l'obsessió d'un determinat espanyolisme "per evitar que el català es desplegui amb normalitat arreu d'allà on és la llengua habitual i històrica, intentant que aquesta llengua desaparegui del mapa".

stats