Societat
Societat 09/11/2011

Presó provisional sense fiança per al regidor de Masquefa acusat d'atropellar dos veïns del municipi

L'Audiència Provincial de Barcelona creu que hi ha un risc de "reiteració delictiva"

Acn
2 min

MasquefaL'Audiència Provincial de Barcelona ha dictat presó provisional sense fiança per al regidor de l'Ajuntament de Masquefa Juan José Gracía Mora, que el passat 12 d'octubre va atropellar dues persones després que una d'elles hagués despenjat una bandera espanyola d'una barana de l'Ajuntament que ell mateix havia penjat. García Mora ha sigut detingut dues vegades per haver incomplert l'ordre d'allunyament interposat pel jutge de Martorell. Aquest és l'argument que ha motivat la decisió de presó provisional, ja que l'Audiència considera que “existeix un clar risc de reiteració delictiva”.

El regidor del grup independent Força Masquefa i exregidor del PP Juan José García Mora, de 66 anys, s'enfronta a dues imputacions per intent d'homicidi després d'haver atropellat dos veïns del municipi, l'exregidor d'Urbanisme d'Independents per Masquefa, Xavier Manuel, i el veí de la localitat Jordi Isart, el passat 12 d'octubre. García Mora va atropellar-los després que un d'ells va retirar una bandera espanyola de l'Ajuntament de Masquefa que ell mateix havia penjat sense autorització.

García Mora va quedar en llibertat provisional l'endemà de l'atropellament, però dos dies més tard va tornar a ser detingut per haver incomplert l'ordre d'allunyament interposat pel jutjat d'instrucció número 4 de Martorell. El jutge li va imputar dos delictes d'homicidi imprudent en grau de temptativa i l'obligació de presentar-se al jutjat cada cinc dies.

L'Audiència ha decidit revocar ara la llibertat provisional de García Mora perquè "persisteix un clar risc de reiteració delictiva". Segons la resolució judicial, el regidor de Masquefa va incomplir l'ordre d'allunyament "el mateix dia que se li va notificar la mesura", de manera que "va mostrar una absoluta indiferència envers el compliment de les resolucions judicials". A més, la resolució posa sobre la taula que aquest mateix dia García Mora va enviar un missatge "amenaçador” a una de les víctimes que “denotava una actitud desafiant i agressiva”.

Segons l'Audiència, aquestes no són les úniques mostres d'agressivitat de l'acusat, ja que el regidor de Força Masquefa també va remetre un correu electrònic a la ràdio municipal de Masquefa que deia: "Ja estic de tornada amb el meu camió de 3.500 quilos. Foteu-vos catalufos, el pròxim cop us mato. Si voleu alguna cosa de mi estic als bars bebent orujo. Visca Espanya, amunt Franco".

El jutge ha conclòs que la mesura cautelar d'allunyament "no eliminaria” el risc de reiteració d'agressió, “no només de la persona protegida sinó també d'altres persones d'ideologia contrària a l'acusat”.

stats