Societat 13/10/2011

El regidor de l'atropellament de Masquefa, imputat per temptativa d'homicidi

Ha quedat en llibertat provisional però se l'obliga a presentar-se al jutjat cada cinc dies

Ara
2 min
Façana de l'Ajuntament de Masquefa (Anoia) / ACN

MasquefaJuan José García Mora, el regidor de Masquefa (Anoia) – acusat d'atropellar aquest dimecres dues persones, un d'ells exregidor del municipi, que acabaven de retirar una bandera espanyola penjada davant l'Ajuntament– ha quedat en llibertat sense fiança després de declarar aquest dijous davant del jutge.

Després de la declaració, se li imputen dos delictes d'homicidi en grau de temptativa, i se l'obliga a presentar-se al jutjat cada cinc dies.

Amb aquesta imputació fixada pel jutge com a punt de partida, si García Mora fos jutjat i declarat culpable, podria ser condemnat a penes d'entre cinc i deu anys de presó. Tanmateix, durant la instrucció judicial es pot modificar la tipificació. En aquests casos, és corrent que els advocats de la defensa al·leguin que s'ha de rebaixar el càrrec a un delicte de lesions.

A banda d'obligar-lo a comparèixer cada cinc dies, el jutge que instrueix el cas també ha retirat el passaport a García Mora i ha acordat una ordre d'allunyament de les dues víctimes. Les diligències seguiran els tràmits habituals al jutjat de Martorell.

Segons la versió dels dos joves atropellats, la bandera espanyola estava penjada en un pal de fusta enganxat amb dues brides a la barana de davant la porta de l'ajuntament. Era una "d'aquestes banderes per animar la selecció de futbol, he pensat que l'havia posat un adolescent aficionat al futbol, m'ha semblat molt estrany veure-la allà", ha relatat l'exregidor Xavier Manuel a l'ACN. Juntament amb Jordi Isard, que passava casualment per allà, van treure la bandera i la van llençar en un contenidor pròxim. Quan ja marxaven, es van veure sorpresos per la furgoneta del regidor de Força Masquefa, Juan Jose García Mora.

El consistori de Masquefa ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en aquest cas. L'alcalde, Xavier Boquete, ha anunciat la presentació com a acusació particular en el cas en un ple extraordinari on ha llegit una declaració institucional conjunta dels grups municipals de CiU, PSC, PP i ERC. Boquete ha informat que "va haver d'expulsar" García Mora "dels tres últims plens que s'han celebrat".

stats