SOCIETAT
Societat 04/11/2011

Els Mossos detenen un veí de Mataró per abusar sexualment d'una noia amb disminució psíquica

El jutge encarregat del cas ja ha decretat presó per al presumpte agressor

Ara
2 min

MataróEls Mossos d'Esquadra van detenir, dimarts de la setmana passada, Rasmane K., de 30 anys d'edat, veí de Mataró, com a presumpte autor d'un delicte d'abusos sexuals a una noia amb disminució psíquica. Els fets van passar dijous de la setmana passada, quan la víctima caminava cap a un centre de formació a Mataró. Durant el trajecte, la noia va notar com un home la seguia però no va fer cas i va entrar a l'acadèmia on s'està formant. En sortir es va trobar de nou l'home i aquest, després de seguir-la uns metres, s'hi va adreçar i li va dir que havien de ser amics i que l'acompanyés per parlar. La noia, que no sabia què fer a causa de la seva minusvalidesa psíquica, el va acompanyar fins a una zona poc transitada del centre de Mataró i en l'entrada d'un gual l'individu va abusar sexualment d'ella.

Després de l'agressió, l'agressor, natural de Burkina Faso, li va demanar el DNI i el telèfon mòbil amb el qual es va fer una trucada perduda per tenir-ne el número. Seguidament l'hi va tornar amb la trucada esborrada i li va dir que el proper dimarts ho tornarien a fer i que no digués res als seus pares perquè ells dos eren amics.

La noia va explicar els fets als seus pares, que van presentar una denúncia. Arran d'aquesta, els Mossos van iniciar una investigació per tal d'esclarir els fets. Es va examinar el lloc on es van perpetrar els abusos i les gravacions de les càmeres de seguretat dels carrers per on van transitar la noia i el seu agressor.

Finalment es va muntar un extens dispositiu per si el presumpte autor intentava agredir la víctima de nou. En el marc de l'operació es va fer un seguiment de la víctima mentre anava a l'acadèmia, i el dimarts 25 d'octubre es va poder detectar un home que estava esperant fora del centre educatiu amagat en una zona poc il·luminada. En sortir la víctima de fer classe, aquest home la va seguir a distància i se li va acostar gradualment fins a abordar-la. Va ser el moment en què els agents de paisà es van identificar. L'home va intentar fugir però va ser interceptat i detingut immediatament per un altre agent.

El presumpte autor, que no té antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mataró el divendres 28 d'octubre i el jutge en va ordenar l'ingrés provisional a presó.

stats