SOCIETAT
Societat 02/09/2011

El centre de menors de Mataró tornarà a obrir reconvertit en residència per a infants desemparats

L'equipament, que havia provocat queixes veïnals, deixarà d'acollir adolescents en risc d'exclusió social. Hi residiran infants de fins a 12 anys procedents de famílies que pateixen dificultats

Acn
1 min

BarcelonaEl polèmic centre de menors La Ribera, ubicat al barri de l'Havana de Mataró, reobrirà les portes la pròxima setmana convertit en un Centre Residencial d'Atenció Educativa (CRAE). Aquest canvi implica que en lloc d'albergar adolescents en risc d'exclusió social, el centre passarà a allotjar infants de fins a 12 anys procedents de famílies que pateixen dificultats. La reconversió de La Ribera s'arrossega des de principis d'any, quan els problemes de convivència generats pels joves interns van enutjar veïns i Ajuntament. L'anterior tripartit de Mataró va demanar el tancament del centre i el mes de març la Generalitat va accedir a fer un canvi de tipologia, que ara es fa efectiu, per rebaixar la tensió social.

El govern de Mataró celebra que el canvi de tipologia de La Ribera es dugui a terme amb l'objectiu de pacificar la convivència al barri de l'Havana, on s'ubica. El regidor de Benestar Social, Pere Galvany, destaca que el perfil dels interns canviarà "substancialment" i espera que això ajudi a "recuperar l'ambient de cordialitat i convivència que s'estava perdent".

El nou CRAE allotja a un altre tipus de menors, més petits i procedents de famílies desestructurades. A més, aquests infants no tindran la llibertat de la qual gaudien els adolescents de La Ribera i d'aquesta manera s'evita que es puguin generar conflictes amb els veïns del barri. D'altra banda, l'aforament del centre també es redueix i dels 36 interns actuals es passarà a només 24. L'altre CRAE existent a Mataró, el Mas Sant Jordi, no genera cap rebuig veïnal.

stats