meteorologia
Societat 03/09/2011

Matí de bon aprofitar; tarda de paraigua

Els últims mapes endarrereixen l'arribada de les pluges però insisteixen en una tarda de llamps i trons al nostre país

Marc Candela
2 min

BarcelonaLes últimes actualitzacions dels models numèrics han rebaixat una mica l'extensió de les pluges i han endarrerit la seva arribada fins als volts de migdia. De fet, el dissabte l'hem encetat amb més sol que núvols i només cap a les Illes Balears s'han escapat alguns ruixats ja a primera hora del dia.

En tot cas, insistim, a partir de migdia començaran a descarregar els primers xàfecs prop de la costa i la tarda serà passada per aigua a molts indrets. Seran pluges localment intenses, que podran deixar 15 o 20 litres en poca estona i que al final del dia en podran acumular amb facilitat més de 30 o 40. Les quantitats més abundants es recolliran en punts del Pirineu i a les comarques de Barcelona, i on quedaran una mica més al marge d'aquests xàfecs serà cap a les terres de Ponent.

Al País Valencià només s'escaparan algunes tempestes a l'interior, però a les Illes Balears -i sobretot a Menorca- el dissabte serà gris i passat per aigua.

De cara al vespre tot plegat anirà a menys i el diumenge ja el passarem amb cel clar a bona part de Catalunya. Cap al Pirineu i a les comarques interiors de Girona i Barcelona, en canvi, els núvols encara aniran fent la guitza a estones i a la tarda fins i tot s'hi arribarà a escapar algun ruixat curt i dispers.

I tot plegat amb ambient més fresc que aquests últims dies. La matinada encara ha estat d'estiu però al migdia els termòmetres quedaran una mica més curts que ahir divendres i, no cal dir-ho, en moments de xàfec intens les temperatures podran caure ben bé 8 o 10 graus. Demà diumenge la calor tornarà a ser evident a Ponent i al sud, però el mercuri encara es quedarà força frenat a les comarques de Girona i Barcelona.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats