LA MÉTEO
Societat 14/05/2011

Matí d'ulleres de sol i tarda de paraigua

Avui passarem de l'estiu a la primavera en poques hores: matí assolellat i càlid però tarda passada per aigua arreu

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que hem encetat el cap de setmana amb el cel pràcticament ras i temperatures gairebé d'estiu, aquesta bonança té les hores comptades. Ben aviat s'escaparan els primers ruixats a la Vall d'Aran i el Pallars i a la tarda el paraigua s'haurà d'obrir a la majoria de comarques.

Seran xàfecs i tempestes localment intensos que fins a mitja tarda es concentraran bàsicament a l'interior, però que a partir d'aleshores també afectaran la façana litoral. De fet, de cara al vespre i nit les pluges més intenses es restringiran a costa i Prelitoral de Barcelona. Aquests patacs sobtats d'aigua podran anar acompanyats de calamarsa i deixar 15 o 20 litres en poca estona. Cap a Ponent i les terres de l'Ebre també hi pot arribar a ploure, però aquí les precipitacions seran més febles i disperses.

Diumenge a primera hora encara s'escaparan algunes gotes al Barcelonès o el Maresme però ben aviat seran història. Això sí, els núvols faran la guitza fins a mig matí a molts indrets i no serà fins al migdia que gaudirem arreu d'un bon sol. A la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya però ja només caurà algun ruixat curt i aïllat a l'entorn del Montseny i les Guilleries.

Tot plegat amb un canvi sobtat de temperatures. Avui moltes màximes rondaran entre els 24 i 28 graus i faran imprescindible la màniga curta al migdia. Demà, en canvi, pocs termòmetres superaran els 22 o 23 graus, i el vent, que es deixarà notar amb ganes a l'Empordà i a l'Ebre, encara farà més evident la sensació de fred.

stats