24/07/2011

Medicina alternativa

2 min

Ortega Cano, que és torero i marit de la difunta Rocío Jurado, és esmentat amb constància i dedicació aquests dies a Telecinco. L'home conduïa begut i va fer topar el seu cotxe amb un altre, amb tan mala fortuna que va causar-ne la mort del conductor. En Cano s'ha passat uns dies a l'UCI i els familiars, uns dies al plató.

Res no és tan dolorós com veure periodistes del cor parlant amb propietat de qüestions mèdiques o judicials, però, si a més a més al plató hi ha els familiars, que en fan tertúlia, l'algolagnia és màxima. Ho dic com a bona masoquista: quan surten per la tele els familiars d'Ortega Cano o els informadors del cor a la porta de l'hospital ho deixo tot, perquè experimento plaer causat pel dolor físic. "Ai, ai, ai -em dic-, què diran ara?"

Els periodistes de programes del cor, que saben com ningú de qui és ex en David Bisbal o amb qui se'n va al llit Jesulín, practiquen una mena de medicina alternativa quan han d'informar del tractament seguit pel torero. Així, confondre una autòpsia amb una biòpsia per ells és la baguet de cada dia. Però el moment àlgid es va produir l'altre dia al plató de Sálvame . La frase va ser dita per una parenta del matador (no em facin dir-ne el grau) que es queixava del linxament mediàtic al qual se'l sotmet, figura. Va dir: "No tenéis corazón. ¡Le estáis asesinando vivo...!"

I no li falta raó, ens hi posem com ens hi posem. Si l'estan assassinant, l'estan assassinant viu. Quantes vegades vols assassinar algú i et trobes que ja és mort? Sens dubte, posats a triar, és molt més pràctic assassinar en vida. Altra cosa són les autòpsies. En aquest cas els especialistes sempre aconsellen esperar que el subjecte no respiri.

stats