Societat 22/09/2011

Risc de xàfecs per la Mercè

La inestabilitat augmentarà a partir de divendres al vespre i durant tot el dissabte

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } El que semblava un petit canvi de temps ha guanyat entitat amb les noves actualitzacions dels mapes del temps, i ara mateix tot fa pensar que seran moltes les comarques que durant el dissabte veuran, si més no, un xàfec de poca estona. La tongada de ruixats començaria la nit de divendres a dissabte al sud, amb ruixats i tronades dispersos a les terres de l'Ebre i a moltes comarques de Tarragona. El matí de dissabte el risc de ruixats s'estendria a qualsevol comarca costanera, per bé que cal deixar clar que seran sempre ruixats dispersos i que s'intercalaran molt probablement amb grans clarianes. A la tarda el risc de xàfecs se centraria sobretot a la Catalunya Central i en àmbits com el Pirineu. Diumenge a primera hora encara podria descarregar algun xàfec al sud, però en general predominarà el sol.

De moment a curt termini avui el dia serà força clar, les boires que han aparegut al Bages, a Osona i a diferents comarques de Tarragona s'aniran trencant, i en tot cas a la tarda cauran xàfecs puntuals al Pirineu, on el dia serà més variable que els anteriors. Avui i demà seran els dies més càlids de la setmana.

Demà comença la tardor a les 11 i 5 minuts del matí, però de moment tot fa pensar que els 6 o 7 dies vinents les temperatures experimentaran ben pocs canvis.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats