Societat 11/02/2012

Més fred que ahir però menys que demà

Les temperatures d'aquest cap de setmana seran, en alguns casos, les més baixes de tot l'episodi de fred

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat el dissabte amb fred de rigorós hivern, amb glaçades fortes a les comarques interiors i amb temperatures sota zero també en molts trams de costa. De fet, les mínimes assolides aquesta matinada tenen poc a envejar a les del passat cap de setmana.

I aquest ambient gèlid ens acompanyarà també durant les hores centrals del dia, amb màximes sota zero al Pirineu i amb termòmetres que difícilment passaran dels 6 o 7 graus a primera línia de la costa.

A sobre, el vent encara farà més evident el fred. La tramuntana ja ha superat els 100 km/h a l'Empordà i durant el que resta de cap de setmana també bufarà amb intensitat al Rosselló i al nord de les Illes. El mestral, per la seva banda, deixarà ratxes moderades -d'entre 50 i 70 km/h- a les terres de l'Ebre i el vent de nord també es notarà a les cotes altes del Pirineu.

Tot plegat, però, amb cel bàsicament serè i només alguns intervals de núvols cap al tard a la façana litoral. Això sí, havent sopat podriem tenir alguna sorpresa i no seria del tot estrany que de nit s'escapessin alguns flocs a la costa Central. En tot cas, la neu no ha de tenir cap protagonisme aquest cap de setmana i només a les Illes -on es mantindrà el temps insegur i variable- s'arribaran a escapar alguns ruixats d'anar i venir i que seran en forma sòlida a qualsevol cota.

Demà diumenge els termòmetres encara quedaran més curts i, ara mateix, tot apunta que la matinada de dilluns podria ser la més freda d'aquest hivern. En tot cas, les últimes actualitzacions dels models també confirmen que l'onada d'aire fred no s'allargaria gaire més i que a mitjans de la setmana vinent les temperatures es normalitzarien definitivament.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats