Societat 07/02/2011

Més boira a Barcelona que a Lleida

La setmana comença amb boires i boirines que provoquen retards i algunes cancel·lacions als aeroports de Girona, Palma i Maó

1 min
Boira aquest matí al port de Ciutadella. Foto: @guillemps

En contra del que sol ser habitual, aquest matí les boires i boirines són més presents a la costa que no pas a les fondalades interiors. La massa d’aire càlid que ha entrat durant el cap de setmana està contrastant amb l’aigua molt freda del mar i genera aquesta mala visibilitat a trams. On se n’han vist més fins ara és a la Costa Brava, a l’arxipèlag Balear i a la costa de Barcelona.

La boira provoca retards als aeroports de Palma, Girona i Maó, especialment al de Mallorca, on la visibilitat és inferior als 200 metres i en alguns moments ha baixat fins als 50. Tot i que no es tracta de bancs de boira gaire extensos s’estan fent persistents en aquesta zona i des de primera hora estan obligant a espaiar les operacions i fins i tot a suspendre alguns vols. A Girona i a Maó la boira no és tan tancada però també està generant complicacions i retards. AENA recomana obtenir informació del vol mitjançant les companyies abans de sortir casa.

L'anticicló es queda tota la setmana i les boires aniran sent presents també els pròxims dies a molts indrets. Amb el pas de les jornades, a poc a poc les boires reapareixeran a les comarques interiors però també se'n podran repetir alguns bancs a la costa.

stats