CREIXEMENT DE LA DEMANDA
Societat 28/10/2011

Més del 50% de la nova capacitat elèctrica serà verda

I.p.
1 min
Richard H. Jones i Kavita Maharaj ahir al Global Clean Energy Forum.

Barcelona."Més del 50% de la nova capacitat elèctrica que s'instal·larà al món serà renovable". Així ho va explicar ahir el director general adjunt de l'Agència Internacional de l'Energia (AIE), Richard H. Jones. El directiu, que ha intervingut al Global Clean Energy Forum, va explicar que bona part del creixement de la demanda elèctrica mundial vindrà de la Xina, l'Índia i l'Àfrica. Jones va apuntar que encara hi ha al món 1.300 milions de persones sense accés a l'electricitat.

Respecte al desenvolupament global de les energies netes, Jones ha comentat que es desenvoluparan, però que aquest creixement, tot i que sigui "de doble dígit", no serà com en els últims anys, ja que s'ha de racionalitzar.

Segons Jones, la bombolla solar que ha experimentat Espanya és un "cas paradigmàtic". "Ha estat un cas clar de polítiques massa generoses amb l'energia solar, que han acabat topant amb les restriccions pressupostàries".

Pel que fa a l'impacte de Fukushima sobre les polítiques energètiques mundials, Jones va dir que "no es preveu una gran davallada de la potència nuclear, perquè, de fet, la majoria de països que tenen nuclear no pensaven construir més centrals".

A més, va advertir que si bé és cert que creixeran les renovables, "també s'incrementarà el consum d'hidrocarburs".

stats