Religió
Societat 12/08/2011

El Fòrum de Barcelona acollirà més de 35.000 joves cristians

Abans d'anar a Madrid per la Jornada Mundial de la Joventut, aquests joves visitaran punts com la Sagrada Família i el Camp Nou

Redacció
2 min

BarcelonaMés de 35.000 joves cristians arribats a Catalunya per assistir a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) a Madrid es reuniran aquest dissabte al Fòrum de Barcelona per celebrar una eucaristia i assistir a un concert. S'han programat visites a la Sagrada Família i a Montserrat, però també al Camp del Barça. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que ha parlat sobre aquest esdeveniment a Catalunya Ràdio, ha explicat que "avui dia, ser cristià és anar a contracorrent" i ha destacat que el milió de nois que s'aplegaran a Madrid "no trencaran ni una flor dels jardins".

Sistach ha concretat la programació prevista per a aquests joves durant la seva estada a Catalunya, amb celebracions a les parròquies, vetlles de pregària, misses a l'espai del Fòrum i a la Sagrada Família, visites a la Catedral de Barcelona, a Santa Maria del Mar i al monestir de Montserrat, entre d'altres. Aquestes activitats i les que es faran a Madrid estaran sufragades en un 70% pels mateixos joves i en un 30% per empreses i col·laboradors privats, segons Sistach, que ha explicat que algunes administracions hi col·laboren amb cessions, com la del Palau Sant Jordi o el pavelló de la Mar Bella per part de l'Ajuntament de Barcelona.

El cardenal arquebisbe ha destacat que la visita d'aquests joves també és profitosa per a Barcelona i Catalunya. A banda de conèixer la realitat eclesial i del país, Sistach destaca que aprofiten per fer turisme i, si els agrada, en parlaran als seus familiars i amics. "És una bona inversió per a la ciutat", ha afirmat.

A Madrid, s'espera rebre un milió de joves de més de seixanta països. Encara que esperen alguna manifestació contrària, perquè "sempre" n'hi ha, assegura que la llibertat d'expressió és positiva. Sistach, però, ha demanat respecte pels cristians que celebren la visita del Papa. En el context actual, en què s'han vist joves exaltats cometent tota mena de saquejos i atacs a Londres, Sistach ha destacat que l'Església ofereix una "alternativa" a la crisi i una vida basada en l'"austeritat" enfront del consumisme i la dedicació als altres. També ha recordat el servei a la societat que fa Càritas.

En aquest sentit, el cardenal també ha reconegut que l'Església ha pecat de "poca austeritat", perquè l'Església viu en el món. "Tots som pecadors i hem de demanar perdó", ha manifestat.

stats