Societat 02/07/2012

Més de la meitat dels instituts públics tancaran a la tarda

Ara
2 min

BARCELONAFins a 379 instituts públics dels prop de 600 que hi ha al conjunt de Catalunya faran horari intensiu el curs que ve. El departament d'Ensenyament, que va rebre 405 peticions de centres que volien compactar les classes en horari de matí, va acabar concedint l'autorització a aquests 379 instituts, que engegaran el curs amb el nou horari. Es tracta d'una autorització vàlida només per al curs vinent i que està subjecta, com remarca la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, als resultats acadèmics que assoleixin els instituts amb el nou horari. D'aquesta manera, si es comprova, a través de les proves internes i externes, que els centres han empitjorat, els instituts hauran de tornar a l'horari anterior.

Per poder optar a la jornada compactada, els centres han hagut d'enviar la seva proposta als serveis territorials del departament d'Ensenyament, i un dels requisits indispensables era comptar amb l'acord per consens del consell escolar, així com una explicació de les millores pedagògiques i organitzatives que suposaria la mesura. El curs anterior només cinc instituts havien provat de manera experimental l'aplicació de la jornada intensiva a les aules. Aquests casos han servit de prova i, tot i que Rigau assegura que és aviat per treure'n conclusions, han permès ampliar el nombre de centres amb horari compactat perquè, segons la consellera, s'ha valorat que hagi millorat el clima escolar i, alhora, el fet que el nou horari ha representat un estalvi econòmic en ajudes de menjador.

De fet, amb la jornada intensiva, el departament s'estalvia la subvenció de menjador de tots els alumnes que han de traslladar-se a una altra població per anar a l'institut, així com altres despeses generals de manteniment dels centres.

A Barcelona ciutat hi haurà 19 instituts que faran aquest horari compactat , d'un total de 24 que ho havien demanat. El Consorci d'Educació assegura que, en els cinc casos que s'han desestimat, els centres no complien l'horari adequat o no hi havia acord del consell escolar, que és un requisit fonamental a l'hora de fer la petició de jornada compactada.

stats