TELECOMUNICACIONS
Societat 01/08/2011

Més de 40 municipis catalans, la majoria destinacions turístiques, tenen problemes de cobertura mòbil

Segons un informe que avui ha presentat el Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya, els problemes de cobertura de telefonia mòbil s'incrementen any rere any. Aquest estiu ja en són 44 els municipis amb deficiències de connexió, una desena més que l'any passat

Lara Bonilla
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La tecnologia dels telèfons mòbils avança més de pressa que les infraestructures que es necessiten per fer-lo servir. Els principals motius de l'augment dels problemes de cobertura i connexió dels mòbils són conseqüència de l'increment dels serveis que s'ofereixen a través de la telefonia mòbil i a l'ús d'Internet pel telèfon, lligat al fet que hi ha un nombre insuficient d'antenes, expliquen des del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya.

Tot plegat coincideix amb l'increment de la població en època de vacances a les zones costaneres. És per això que la majoria de localitats afectades són zones turístiques de costa. És el cas d'Arenys de Mar, Badalona, Cadaqués, l'Escala, Cambrils, Lloret de Mar, Palafrugell, Pals, Sitges o Sant Feliu de Guíxols. En total, són 44 els municipis que el Col·legi d'Enginyers Tècnics ha identificat com els més afectats per les deficiències de cobertura, i n'hi ha sis que tenen problemes des de fa quatre estius i encara no s'hi ha posat solució.

El Col·legi alerta que el nombre d'antenes no creix en proporció a l'increment de l'activitat telefònica. "És més, en diversos municipis catalans fa anys que no augmenten", asseguren. No obstant això, el problema no és només el nombre d'antenes. "No són necessàriament més antenes, sinó millors, i adaptar la normativa al segle XXI”, diu Ferran Amago, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya. "Cal un canvi de normativa en matèria de telecomunicacions perquè és de l'any 1998", afegeix Amago.

Precisament, Barcelona, com a capital de la telefonia mòbil, ha d'"ajudar" a fer un canvi de tendència i corregir aquestes deficiències que es viuen cada estiu, segons Amago, que ha advertit que si no s'arreglen, la ciutat ho tindrà difícil per organitzar el Mobil World Congress a partir del 2018. Segons Amago, és una incongruència que Barcelona hagi estat elegida capital mundial de la telefonia mòbil i organitzadora del Mobil World Congress i que aquest estiu tingui aquests problemes de cobertura.

stats