Societat 16/01/2011

Més de 25.000 persones passen per la festa de Pirena a la platja de Barcelona

2 min
Pirena múixing

BarcelonaMés de 25.000 persones, segons l'organització, han passat al llarg d'aquest matí per la platja Nova Icària de Barcelona on s'ha celebrat l'etapa zero de Pirena, és a dir, la festa prèvia a la carrera, que arrencarà el pròxim 5 de febrer. Pep Parés, fundador i director de Pirena, ha dit que la jornada ha estat 'magnífica' i que la festa ha tingut 'l'acollida que sempre té a Barcelona'. Parés ha recordat que aquest dia s'ha convertit en la 'gran festa de l'adopció' i enguany 20 protectores han mostrat els animals que tenen per ser adoptats o apadrinats. Ara tot està a punt perquè gossos i múixers iniciïn quinze dies i 300 quilòmetres de carrera per la neu, que serà 'd'altíssim nivell', segons Parés.

Falten pocs dies perquè comenci la segona ruta de trineus amb gossos més important del món després de la Iditarod d'Alaska, la Pirena 2011. Com ja és habitual, aquest diumenge la platja Nova Icària de Barcelona ha acollit la festa prèvia a la cursa, que arrencarà el pròxim 5 de febrer.

25.000 persones han passat aquest matí per la festa de Pirena, durant la que s'han fet exhibicions de trineus, demostracions d'Agility, jocs infantils, classes d'educació canina en positiu i veterinaris interactius. És a dir, una simulació del que es fa a la muntanya. Segons el fundador i director de Pirena, Pep Parés, ha dit que la jornada ha estat 'magnífica', i que 'el sol i la fresqueta' han contribuït a 'l'acollida que sempre té la festa a Barcelona'.

Parés ha recordat que aquesta jornada s'ha convertit en la 'gran festa de l'adopció'. L'any passat un centenar d'animals van aconseguir trobar llar, enguany, més de 20 protectores han mostrat els seus animals. Parés ha afirmat que permet 'descarregar les protectores i donar vida i caliu a un animal'. Juanjo Brutón, de la Societat Protectora d'Animals de Mataró, ha assegurat que la jornada ajuda molt a complir els objectiu d'aquestes entitats.

Tot a punt per la 21a edició de Pirena

El fet que, malgrat la crisi, enguany Pirena tingui 'molts més participants' demostra que la ruta té 'un ascendent important entre molta gent d'Europa', ha dit Parés. El director ha assegurat que la ruta d'aquest any serà 'd'altíssim nivell' ja que tindrà la participació de tres campions i tres subcampions de Pirena dins la ruta d'aquest any.

Parés ha afegit que s'ha augmentat la quota de participació femenina, que ara arriba al 25%, en una cursa que no fa classificacions diferents segons el gènere del múixer. Segons Parés, això demostra que 'no val tant la força física com la relació entranyable' entre el múixer i els seus gossos.

Més del 50% del 43 equips participants són estrangers, fet que reafirma el prestigi internacional de Pirena. Els participants disputaran catorze etapes, sis de les quals per Catalunya, amb pendents de fins al 18%.

stats