Societat 15/04/2012

65.453 corredors ratifiquen el caràcter popular de la Cursa d'El Corte Inglés

Més enllà dels atletes federats, famílies senceres i aficionats omplen el centre de Barcelona per córrer els 10,7 quilòmetres de la cursa

Maria Ortega
2 min
Poc abans del tret de sortida. CRISTINA CALDERER

BarcelonaFins a 65.453 persones han participat aquest matí en la 34a edició de la Cursa d'El Corte Inglés, que es consolida així com la cursa popular més important d'Europa i la tercera del món. El tret de sortida s'ha donat a dos quarts de deu del matí a la confluència entre Gran Via i passeig de Gràcia, i els corredors tenien per davant 10,7 quilòmetres, amb l'ascens a Montjuïc com a punt més complicat. Com ja és habitual en aquesta convocatòria, més enllà dels atletes federats que encapçalaven la cursa, famílies senceres i corredors aficionats s'hi han volgut sumar. Quan el guanyador, Abderrahim El Jaafari, creuava la línia de meta, tot just 32 minuts i 43 segons després de l'inici, a la plaça Catalunya alguns pares encara empenyien els cotxets amb els seus fills per engegar el recorregut. En categoria femenina, Raquel Parrado ha sigut la més ràpida, amb un temps de 39 minuts i 46 segons.

El primer equip de corredors equipats amb xips ha sortit puntualment a dos quarts de deu, mentre que la marxa més popular esperava pacientment el seu torn, amb un to festiu i familiar: cotxets, gossos, patins, bicicletes dels més petits... L'Aurora Bragulat, per exemple, hi ha anat, com fa sempre, acompanyada de tota la família: el pare, els germans i els fills i nebots. Els més petits, equipats amb els seus patinets per garantir que no defallissin. En Josep Antoni Alcalde i la Maria Dolors Sánchez s'han estrenat aquesta edició. Els seus dos fills, de 22 i 24 anys, esportistes, han insistit que l'havien de viure. "Venim una mica enganyats –expliquen–. Aquest any tenim el repte d'acabar-la, caminant. L'any que ve ja veurem si la correm".

Després de l'arribada dels dos podis –el femení i el masculí– han anat passant per meta la resta de corredors federats i, una mica més tard, la massa popular que, durant les dues hores i mitja que tenia per assolir el recorregut, ha anat omplint la plaça de Catalunya.

La convocatòria s'ha fet sota el lema 'Poques coses gratis et faran sentir tan bé' i ha superat els 58.000 participants de la darrera edició. Viu un moment dolç, tot i que lluny encara de la xifra rècord del 1994, quan s'hi van inscriure 109.547 persones. A més, té el repte solidari de col·laborar amb el Banc dels Aliments i, com explica el president de l'entitat, Antoni Sansalvadó, s'han recollit més de 4.000 quilos de menjar i, el més important, "s'ha donat a conèixer la iniciativa".

stats