SOCIETAT
Societat 12/08/2011

Més de cent policies blinden els carrers de Lloret per evitar una nova nit de batusses

Aquesta matinada els joves turistes no han causat cap incident als carrers del municipi. El Govern ha garantit que el fort dispositiu policial es mantindrà tot el mes d'agost

Redacció
2 min
La policia ha vigilat la zona d'oci nocturn durant tota la matinada / ACN

Lloret de MarEl fort desplegament de la policia local de Lloret de Mar i de Mossos d'Esquadra ha evitat que aquesta matinada es produís una nova nit de batusses i aldarulls al municipi de la comarca de la Selva. Mossos d'Esquadra, de la Brigada Mòbil i efectius de la policia local han blindat la zona d'oci nocturn del municipi. El centenar d'efectius policials s'han situat al llarg de la zona mentre les furgonetes dels Mossos recorrien constantment l'avinguda Just Marlés. Només aquí, hi ha repartides 27 de les 46 discoteques que hi ha a Lloret. En total, el dispositiu ha concentrat més d'un centenar d'agents a la zona, al costat dels turistes que bevien al carrer. Durant la matinada no s'han registrat incidents rellevants. El Govern s'ha compromès a mantenir el reforç policial fins que acabi l'agost.

El director general de la Policia, Manel Prat, acompanyat per l'alcalde de Lloret, Romà Codina, ha comprovat sobre el terreny la situació de Lloret i ha admès que el municipi té "problemes de convivència i civisme importants" derivats de la concentració de discoteques. Interior, com l'Ajuntament, intensificarà els controls als locals per comprovar que compleixen la normativa. Les inspeccions es portaran a terme tant per part de la policia administrativa dels Mossos d'Esquadra com dels equips municipals i la policia local de Lloret de Mar. 



Compliment “estricte” de les ordenances

L'Ajuntament ha posat en marxa una sèrie d'accions per garantir el compliment "estricte" de les ordenances municipals i la policia local té instruccions d'actuar de forma immediata en cas d'incompliment. Es tracta de garantir un compliment estricte dels horaris de tancament dels locals d'oci nocturn, retirar els rètols i cartells publicitaris sense llicència, prohibir la difusió de propaganda al carrer i controlar encara més la prohibició de consum d'alcohol a la via pública. A més, per evitar les aglomeracions i la brutícia dels carrers, també entra en vigor la prohibició de distribuir aliments a les màquines de vending un cop hagin tancat els establiments d'oci nocturn.

stats