Meteorologia
Societat 01/09/2011

Més sol per començar el setembre

El cel clar serà el dominant del dia però també ho serà la xafogor a la costa

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaAcabem el mes d’agost amb ruixats i tempestes especialment fortes i acompanyades de calamarsa a molts punts de l’interior de Catalunya com Tàrrega, Berga, Ripoll o Olot, i molt xafogós a la costa, amb una mínima de 24 graus a la ciutat de Barcelona. Però iniciem el setembre, i ho fem amb alguns núvols baixos sobretot a la Costa Central i Costa Daurada i algunes boirines en punts de l’interior les quals, a mesura que avanci el dia, s’aniran trencant. On ahir va ploure, s’ha dormit bé i en alguns punts de muntanya ha estat una nit fresca, però a la costa ha tornat a està una nit xafogosa.

Durant el matí, tindrem aquests núvols baixos a la Costa Daurada i Central i algunes boirines que ràpidament aniran desapareixent, mentre que a la resta tindrem un cel clar i només amb alguns núvols prims que enteranyinaran el cel, poca cosa. A la tarda no es descarta que pugui caure algun ruixat en algun punt del Pirineu, preferentment del Pirineu Occidental. Els termòmetres es mantindran com ahir i inclús amb probabilitats d’un petit increment, mentre que a la costa la xafogor tornarà a ser la gran estrella del dia.

Demà divendres, estarem a l’espera d’un nou canvi de temps que ens arribarà a partir del vespre. Aquest vindrà acompanyat de pluges i tempestes i d’una nova baixada dels termòmetres que farà l’ambient més fresc. Avançarà de sud cap a nord i afectarà primer el País Valencià i les Illes Balears, i s'anirà desplaçant cap a Catalunya durant la jornada del dissabte. Seran ruixats i tempestes que poden ser força abundants en alguns punts i generalitzades durant la jornada del dissabte.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats