Societat 17/06/2011

Més sol al sud que al nord

Dissabte hi haurà intervals de núvols al Pirineu i diumenge, a les comarques de Girona.

Miquel Bernis
1 min

Aquest cap de setmana no hi haurà cap gran canvi de temps, però el pas d’un front farà augmentar els núvols a estones. De moment avui seran molt trencats, bàsicament núvols prims, més espessos a les comarques de Lleida i també al matí en algunes de Tarragona, però amb tendència a anar-se desfent. Aquesta tarda i vespre cauran xàfecs i tempestes al Pirineu de Lleida. La calor serà tan intensa com els dies anteriors.

Demà un front fregarà el Pirineu i això farà que ja al matí hi hagi alguns intervals de núvols que també es veuran a la Catalunya Central. Al migdia farà menys calor a moltes comarques, i en canvi s’accentuarà l’ambient d’estiu a l’Ebre o també al pla de Lleida. A la tarda bufarà tramuntana a l’Empordà i al Rosselló, i al nord farà falta alguna cosa més que la màniga curta.

Diumenge tot fa pensar que començarà amb bastants núvols a les comarques del nord-est, és a dir, sobretot les de Girona, però potser també àmbits com la Catalunya del Nord, el Maresme o el Vallès encetaran el dia amb força núvols; en general s’aniran trencant però en alguns sectors de la Costa Brava poden quedar-s’hi ben bé fins a la tarda. A la resta farà sol i l’ambient serà menys càlid que els dies anteriors.

La setmana que ve l’encetarem amb una calorada de ple estiu que farà apujar els termòmetres per sobre dels 30 graus a moltes comarques.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats