Meteorologia
Societat 29/08/2011

Setmana de canvis: més núvols, més ruixats, més xafogor

Comencem la setmana amb núvols al sud i més sol al nord, però amb força més inestabilitat

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaComencem el dilluns amb temperatures agradables i suaus però amb força núvols, sobretot a les comarques del sud, on ara mateix són bastant compactes i fins i tot ha caigut algun plugim en algun punt del Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès. No es descarta que al llarg del matí ho pugui fer en algun altre punt de la Costa Daurada. A la resta, hi ha un cel mig ennuvolat, amb alguna excepció en àrees del nord, on lluirà el sol amb força. Almenys al matí. A la tarda cauran ruixats en punts del Pirineu, Prepirineu, interior de Girona i no es descarta que pugui arribar algun ruixat en àrees més litorals.

I és que la tendència dels dies que vénen és la inestabilitat: més núvols, ruixats més extensos a moltes comarques i unes temperatures que de mica en mica s’aniran recuperant i, que per tant, també augmentarà la sensació de xafogor a la costa. Demà, dimarts, serà un dia molt semblant al d'avui, mentre que la resta de la setmana farà sol als matins però a les tardes tindrem ruixats, particularment en punts del Pirineu. Tot i ser a finals d’agost, l’estiu encara és viu i aquesta setmana serà xafogosa malgrat els núvols baixos a molts punts del litoral que no convidaran a anar a la platja.

Al País Valencià i a les illes Balears també augmentarà la inestabilitat durant la setmana, amb més núvols baixos en punts litorals, algun ruixat en punts de muntanya, i amb una sensació de xafogor que també serà acusada a tota la costa.

Trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats