Societat 10/03/2011

Meteocat anuncia un temporal de llevant per dissabte

Segons els meteoròlegs de la Generalitat les pluges podran superar els 100 litres i el vent aixecarà onades de més de 2,5 metres

Miquel Bernis
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } En un comunicat de premsa i sense activar cap avís de situació de risc el Servei Meteorològic de Catalunya ha anunciat un temporal de llevant per dissabte. Segons Meteocat les pluges seran generals, però on plourà més serà a la costa. Aquí els registres podrien superar els 100 litres per metre quadrat, especialment al nord-est de Catalunya. Els xàfecs començarien la nit de divendres i s'allargarien durant tot dissabte. L'episodi també deixaria intenses nevades al Pirineu que superarien els 20 centímetres a partir dels 2000 metres i es podria acumular més de mig metre de neu nova a partir de la cota 2300.

La nota també alerta que el vent de llevant i xaloc serà fort a la costa i que aixecarà onades de més de 2,5 metres d'alçada, sobretot a la meitat nord de la costa. Segons els meteoròlegs de la Generalitat diumenge les precipitacions desapareixeran i la situació marítima tendirà a millorar.

stats