Societat 02/03/2011

Meteocat activa l'alerta per neu a 24 comarques

Aquesta nit i demà al matí la cota rondarà els 700 metres i nevarà en punts alts de la Catalunya Central. En alguns indrets la neu podria arribar a acumular 5 centímetres

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaTot i que bona part de dimecres passarà amb cel mig ennuvolat, aquest vespre augmentarà la inestabilitat i cauran ruixats a diverses comarques. La borrasca afectarà sobretot el centre del país i l'aire fred que ens acompanya aquests dies farà que les precipitacions siguin en forma de neu a partir dels 700 metres. Meteocat ha activat l'alerta davant la possibilitat que la neu agafi a partir d'aquesta cota a moltes comarques: les trobareu totes a l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya. Els meteoròlegs de la Generalitat cataloguen com a probable que nevi a l'Anoia, a la Segarra, al Bages, a Osona, a la Conca de Barberà, a l'Alt Camp, a l'Alt Penedès i al Baix Llobregat; aquestes són les comarques més alertades i en les quals el gruix de neu podria arribar a superar els 5 centímetres, sempre a partir dels 700 metres. Meteocat alerta, però, que en algun cas la cota de neu podria arribar a baixar fins als 500 metres.

Tot això passarà sobretot de matinada i durant les primeres hores de demà. La majoria de capitals d'aquestes comarques es troben per sota del nivell on s'espera que hi nevi, però ciutats com Cervera, Solsona, Berga o fins i tot Vic podrien llevar-se demà emblanquinades. A la tarda les precipitacions perdran força i s'aniran desplaçant cap al sud, on en tot cas la nevada seria molt més testimonial.

Fins a començar el cap de setmana el temps es mantindrà insegur, sense cap més borrasca que faci ploure i nevar a força comarques, però amb la possibilitat de xàfecs curts a molts indrets. Dissabte, i sobretot diumenge, el cel seria ja molt més clar.

Trobareu més detalls sobre la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats