societat
Societat 03/06/2011

"Vaig veure la situació controlada, per això ho vaig gravar amb el mòbil"

Una mestra mexicana s'ha convertit en l'heroïna al seu país per la reacció que va tenir durant un tiroteig a la ciutat de Monterrey. La professora va fer estirar els nens a terra i els va tranquil·litzar fent-los cantar una cançó. Les imatges, enregistrades des del seu mòbil, han donat la volta al món

Redacció
1 min

BarcelonaMartha Rivera s'ha convertit en la “mestra més valenta de Mèxic” gràcies a l'actuació que va tenir divendres passat durant un tiroteig entre narcotraficants a la ciutat de Monterrey.

Les imatges dels nens estirats al terra de la classe, cantant una cançó mentre se senten els trets a l'exterior, han donat la volta al món i són molts els mitjans que han volgut contactar amb l'heroïna per saber d'on va treure el valor i la sang freda per actuar amb tanta calma i, a més, enregistrar-ho amb el telèfon mòbil.

En declaracions al Món a Rac 1, la mestra ha assegurat que en veure que els nens reaccionaven bé i no s'espantaven, es va sentir alleugerada. “Vaig veure la situació controlada, per això ho vaig gravar amb el mòbil”, ha dit Rivera, que ha afegit que el comportament dels nens va facilitar la seva tasca: “Es van portar molt bé i em van fer molt cas”.

Rivera ha dit que no se sent “una heroïna" i que “qualsevol persona que estima la professió que fa, intenta actuar sempre de la millor manera possible”.

Monterrey s'ha convertir, els darrers mesos, en l'escenari d'una cruenta guerra entre càrtels de les drogues rivals, que de moment ja ha deixat centenars de morts.

stats