Societat 26/04/2012

#maniputa: "No més multes, volem treballar"

500 persones recorren el Raval amb pancartes contra les multes i la persecució policial a la prostitució

Efe
1 min

BarcelonaUnes 500 persones han arrencat aquest dijous una marxa pels carrers del Raval per protestar per l'enduriment de les sancions per exercir la prostitució i per queixar-se de l'assetjament policial que, segons la seva opinió, reben les treballadores sexuals del carrer.

Tapades amb màscares de diversos colors, un grup de prostitutes, acompanyades de centenars de manifestants que els donen suport, han desfilat mostrant pancartes amb lemes com "Ja n'hi ha prou d'assetjament policial" o "Les multes no ens alliberen".

Una de les portaveus del col·lectiu Prostitutes Indignades, Clarisa Velocci, ha titllat d'"hipòcrita i oportunista" la mesura d'augmentar l'import de les sancions per captació de clients. En declaracions als periodistes, Velocci ha instat els polítics a tractar les prostitutes d'igual manera que la resta de ciutadans i ha advocat per obrir un diàleg entre l'administració i les entitats socials que treballen en l'àmbit de la prostitució per abordar l'assumpte de forma consensuada.

Diverses prostitutes que participen en la marxa han coincidit a destacar que la funció de la policia hauria de ser la de protegir-les, enlloc d'acorralar-les amb multes, i han subratllat que no estan al carrer per plaer, sinó per una qüestió de necessitat econòmica

El col·lectiu s'ha mobilitzat a través de les xarxes socials amb el 'hashtag' #maniputa a Twitter.

stats